DiNo's DogSearch 

Speur - en zoekteam bij vermiste honden

Hoe zijn wij ontstaan?


DiNo's DogSearch is ontstaan in 2016 en opgericht door Nicole.
Met haar honden Diego en Noah speurde ze al enige tijd en toen er op 1 januari een hond vermist raakte door vuurwerk, twijfelde ze niet en ging meteen met haar trouwe viervoeters speuren. Het hondje werd later teruggevonden in het verlengde van het spoor dat Diego en Noah hadden gelopen en zo ontstond het idee om de speurhonden alleen nog maar in te zetten bij vermiste honden. 

De naam "DiNo" is afkomstig van de eerste 2 letters van de namen van Diego en Noah.

Gedurende het jaar werden er meerdere vermiste honden teruggevonden door Diego en Noah en ontstond er ook een grotere vraag naar speurhonden. Hierdoor ontstond er ook een vraag naar meerdere opgeleide speurhonden, specifiek in het dogtrailen (dogtrailen = het volgen van het spoor van een hond).
Aangezien Nicole een gediplomeerd instructrice is, werd op dat moment DiNo's DogSearch opgericht en kwamen de dogtrail lessen in beeld. Officieel werd DiNo's DogSearch dus opgericht in oktober 2016, met een handjevol cursisten.

Over de jaren groeide het team uit tot een volwaardig speurhondenteam met goed opgeleide instructrices en geleiders.
In maart 2022 bestaan we uit een team van 3 instructrices. We tellen in totaal 21 speurhondengeleiders en 25 speurhonden, waarvan enkelen nog in opleiding zijn dus nog niet inzetbaar.